Slow Business begynner her
Hvordan startet Slow Business-filosofien?
Som med det meste så har denne ideen vokst frem og modnet over tid, som en respons på det ekstreme forbrukssamfunnet vi lever i, jaget etter å tjene raske penger og de enorme mengdene informasjon vi må forholde oss til. Slow Business skal representere det motsatte, nemlig at man skaper ting med verdi over tid, og tar vare på relasjonene som oppstår underveis.I år vil du se nye temaer og innhold fra Fjellflyt, noe som vil prege arrangementene våre som du får gode tilbud på i nyhetsbrevet, men også hva vi poster på Instagram og Facebook. Fra å poste mest gründerdikt og dele blogginnlegg på fb, vil det framover dreie seg mindre om hva Fjellflyt driver med, og mest om Slow Business-filosofien.
Hva er Slow Business-filosofien?
Slow Business (#slowbusiness) handler om hvordan gründere av bedrifter på mellom 1-10 ansatte utvikler lønnsomme og bærekraftige bedrifter uten å gå på akkord med egne verdier. Det tar utgangspunkt i dine ressurser som gründer, kunnskap om kunden - og forholdet mellom bedrift og kunde.Kjernen er å kjenne egne og bedriftens styrker og særegenheter for å lede bedriften på en god måte, gjennom medgang og motgang.
Delingskultur, fellesskap og kreativ tenkning står sentralt sammen med dynamisk struktur, hverdagshumor og mer tid der du jobber i flytsonen.
En knallkombo for å skape bærekraftige og lønnsomme bedrifter - uansett hvor i verden du bor.
Slow business handler ikke om å følge en guru, en suksessoppskrift eller en metode som virker best for den som laget den.
Slow business handler om DEG og det du skaper, med de ressursene og ideene du har.
Dette skal utvikles i lag med Fjellflyt-gjengen, både kunder, samarbeidspartnere, kritikere, heiagjengen, nyhetsbrevleserne, de ansatte og følgerne.
Hvilke temaer vil vi utforske?
Utgangspunktet er nysgjerrighet for temaet: Hva skal til for å sette ideer i bevegelse?Hvordan kan vi skape bærekraft og lønnsomhet i bedrifter med 1-10 ansatte?
Hva trenger lokalsamfunnene og byene at små bedrifter produserer?
Hva slags arbeidsliv vil vi være en del av?
Kan vi få balanse mellom jobb og fritid, eller er det en en utopi?
Kan man jobbe 6-timersdager?
Fungerer åpenhet og delingskultur?
Og hva betyr frihet når man ikke drømmer om å fly verden rundt og ligge på en sandstrand - med dårlig miljøsamvittighet?
Dette og mye mer skal vi komme innom i år.
Med dette ønsker jeg deg velkommen med i et spennende samskapingsverksted, der dine tanker og refleksjoner får utfolde seg i dialog med andre gründere sine innspill og ideer!
Jeg ser med glede fram til å poste mer og oftere om dette framover, og jeg håper du ser på det som en mulighet til å stoppe opp litt, reflektere og bidra. For å lære mer og finne likesinnede gründere som også bryr seg om bærekraft og å gjøre en forskjell her i verden uten at det går på bekostning av egen helse, abonner på nyhetsbrevet til Fjellflyt og i tillegg må du gjerne følge med på Instagram og/eller Facebook