Gå deg kreativ med Gründertrening

Start en lønnsom og bærekraftig bedrift - få fokus, framdrift og tett oppfølging av deg og din idé!

Vil du leve av det du brenner for?

Å starte en bedrift kan være overveldende. Mangel på struktur, fokus og retning gjør at de lange kveldene foran PC-en stadig oftere føles bortkastet. Kanskje føler du deg litt alene med dine gode ideer, eller mangler noen å lufte frustrasjoner med?

Du har mange ideer og vet du har en gründer i deg, men strever litt med å få alt det strategiske og forretningsmessige på plass. Kanskje jobber du med forretningsideen din litt i et vakuum og er sultefôret på konkrete tilbakemeldinger og ros? Du har en sterk indre drivkraft og har bestemt deg for at det er nå eller aldri – du er klar for å gyve løs!

På Gründertrening lærer du dynamikken i samspillet som hele tiden foregår mellom kunden og deg som gründer. Fra nå av jobber du systematisk med produktutvikling, markedsføring og salg (selv om du er impulsiv). Du får overskuddet, verktøyene og metodene du trenger for å starte en lønnsom bedrift, ta din plass i markedet og bygge ditt livsverk.

 

fjellflyt_grundertrening_torillbyewilhelmsen_01@0,5x

Jeg heter Torill Bye Wilhelmsen og er gründertrener og sparringspartner for vanlige folk som vil gjøre uvanlige ting – starte bedrifter og sånn. For å lykkes i et konkurranseutsatt marked må du allerede som fersk gründer vite hvilken nisje du vil ha i markedet, og legge en strategi for hvordan du kan ta den plassen. Som gründerspire har du mye press på deg for å gjøre bedriften lønnsom før tida og pengene tar slutt, så derfor er det vel verdt å gjøre veien kortere og lettere ved hjelp av Gründertrening.

Dette er treningsprogrammet for deg som ikke vil leke butikk – men drive en bedrift som er latterlig lønnsom ved å gjøre ting annerledes og bedre enn naboen.

 

 

Her kan du ha sett oss før

 

 

asseenin

Gull verdt for deg

som er en fersk gründerspire med én eller flere forretningsideer

Du er full av pepp, vil gjøre ting riktig fra begynnelsen og har bestemt deg for å leve av det du brenner for innen 2-3 år.

eller

du har startet en liten bedrift, men lever ikke av den (ennå)

Du er en målrettet person som har gutset på, men har ikke kommet over kneika økonomisk og omsetter for under 500.000 kr i året.

Prisen for plassen

Her søker du om opptak til Gründertrening nettkurs, Gründertrening nettkurs + Gründerretreat og/eller bare Gründerretreat. Nettkurset starter tirsdag 19. september og avsluttes lørdag 28. oktober, og Gründerretreaten er på i Vågå fra 31. august til 3. september 2017.
Nå kan du søke om opptak til høstens nettkurs! Alle som søker før første opptaksrunde 12. juni får tidlig ute-rabatt. Ordinært opptak i august.

 • Tidlig ute-rabatt nå!
  Maks 12 deltakere
  kr 13 990,-
  Tidlig ute-rabatt: Spar 1910 kr

  Alt du får:
  4 kursmoduler på eget kursområde
  Vandresnutter med forelesninger å lytte til på tur
  Du er fokusperson i 1 strategisparring
  4 ukesamlinger på video, med opptak
  3 ukeplanlegginger (mandagsmøter)
  1-til-1 oppfølging underveis
  Arbeidsbok (103 sider) fritt tilsendt
  1 FOKUS planlegger (ordinær pris 299 kr)
  Forum i egen app (ikke Facebook-gruppe)
  Medlemsskap i Fjellflyt-gjengen (nettverk)
  PLAN A på nett (ordinær pris 3490 kr)
  Tilbakemelding på brand strategi

  Velkommen som søker!

 • Et eventyr!
  19 plasser igjen
  kr 12 999,-
  inkl. mva

  Gründerretreat på Gammel-Kleppe i Vågå 31. august - 3. september 2017
  Alt (unntatt reise) er inkludert, blant annet
  kurs om nyhetsbrev og listebygging
  fjellturer
  nye gründervenner
  3-retters festmiddag
  overnatting i dobbeltrom
  alt hjertet kan begjære av lokalmat

  og om du vil...
  1 gratis dag på BETA gründerfellesskap

  Gründerretreat er for alle, også de som ikke tar Gründertrening nettkurs.

  Årets høydepunkt!

 • Tidlig ute-rabatt på full pakke!
  2 kurs og nettverk
  kr 24 389,-
  Tidlig ute-rabatt, spar 4510 kr

  Alt du får på Gründertrening nettkurs
  -- PLUSS --
  Alt du får på Gründerretreat på Gammel-Kleppe i Vågå 31. august - 3. september 2017

  Velkommen som søker!

Om Gründertrening

Slik foregår kurset

Målet med Gründertrening er at du skal spikre en strategi for hvordan du skal skape en lønnsom og bærekraftig bedrift av ideene dine. Etter kurset har du gått gjennom alle sider ved ideen din, valgt hvilke produkter og tjenester du skal satse på, og hvilke kunder du skal rette deg mot, og har en plan for hvordan du skal nå en omsetning på 400.000 – 500.000 kr det første året – som du deretter kan doble de neste 1-2 årene.

Det er kun inntil 12 utvalgte gründere i gruppa, så du får du mye mer individuell oppfølging enn det som er vanlig på gründerkurs og etablererkurs på nett – samtidig som du får et nettverk av dedikerte folk som er i gründerbobla akkurat som deg og investerer i seg selv og ideen sin for å lykkes med å skape sin egen arbeidsplass.

 

 

Treningsprogrammet består av vandresnutter, øvelser, et diskusjonsforum og samlinger på video. Det er 3 samlinger på video hver uke, forelesningene lytter du til på tur og øvelsene er i en flott, designet arbeidsbok på papir. Noen kaller det av den grunn et «take-away»-kurs. (Torill har sin egen vri og kaller det et take-it-away kurs).

Når strategien din er klar møtes vi på nett for å lage din PLAN A. Dette er en digital versjon av gründerkonferansen Plan A, og vi planlegger det neste året på 1 dag. Når du har kommet til denne dagen har du strategien for bedriften klar, så det som gjenstår er å lage en realistisk og motiverende fremdriftsplan du faktisk kommer til å følge fordi du har en klar retning, fokus og en forretningsmodell du har tro på.

Rundt deg har du 11 gründere og 1 gründertrener, et nettverk av støtte, inspirasjon og kunnskap. Om du før har vært redd for at det skal bli for mye jobb å få en lønnsom gründerbedrift opp å stå, så vil du på dette tidspunktet vite om verktøy du kan bruke for å få oversikt, struktur og som gjør at du kan senke skuldrene og løfte blikket.

 

Ta Gründertrening med eller uten Gründerretreat

Du kan ta Gründertrening som et nettkurs fra der du bor, og få veldig godt utbytte av bare kurset. Hvis du vil være med på en fysisk samling så kan du kjøpe både Gründertrening og Gründerretreat i én pakke.

Mange synes det gir den beste starten på gründerlivet å kombinere kurset med å reise på Gründerretreat. Der får du raskt et nettverk av likesinnede ildsjeler og nyskapere – folk som er i en lignende situasjon som deg og som du ikke skal se bort fra blir gode gründerkollegaer og i mange tilfeller samarbeidspartnere. Tenk om du kunne møte folk som var i en lignende situasjon som du er nå for 2-3 år siden, og som kan gi deg rådene de ville gitt seg selv om de skulle starte på nytt.

Det kommer mange som lever av bedriften sin på retreaten, så spørsmålet er: Kommer du?

 

Jeg synes grunderretreaten var helt fantastisk. Det var så godt å komme seg ut av kontoret, opp på fjellet, yoga morgen og kveld, nydelig sted med deilig mat. Og ikke minst det å treffe Torill og resten av grundergjengen, få luftet ideer utenfor mitt vanlige liv. Det var herlig!

Maren Anne Røed, Herdlife, Oslo

Takk! Takk for inspirasjon og motivasjon, for spennende og krevende oppgaver, for morsomme historier, for tårer og ekte engasjement, for å ha guts til å satse, for å være et herlig, annerledes og mer troverdig forbilde, for god coaching, for god kundeservice, for tilstedeværelse. Gleder meg til retreat!

Liv Berge, Ditt Livsverk, Vinstra

Det jeg likte best var retreaten. For en fantastisk gjeng, tror aldri jeg har vært så inspirert!

Yvonne Stang Jessesen, gründerspire

Kursinnhold

Kursinnhold

Gründertrening er et intensivt treningsprogram, og hver uke i det fire uker lange treningsprogrammet har sitt tema.

 

DEL 1: FINN FLYTEN

Finn din spesielle kombinasjon av erfaring, kunnskap og ideer som ingen andre har.

 

DEL 2: KJENN KUNDEN

Bli kjent med dine beste fremtidige kunder og finn ut hvordan du selger til dem.

 

 

DEL 3: LAG LØNNSOMME PRODUKTER OG TJENESTER

Her går vi dypt inn i konseptet for bedriften din og jobber med produkter og priser. Lag et unikt forretningskonsept med bærekraftige og lønnsomme produkter og tjenester, som gjør at du kan nå en omsetning på minst 500.000 kr det første året du driver bedriften på fulltid.

 

DEL 4: BYGG BRANDET

Markedsføring som ikke følger en oppskrift, men tar utgangspunkt i hvordan du liker å kommunisere med folk.

 

(NB! Med forbehold om endringer)

Er strategien din i det blå?

Kursmateriell og kurskalender

Dette kursmateriellet får du

Vandresnutter
Gå deg kreativ med 3-5 vandresnutter hver uke, totalt 1-2 timer i uka. Samtidig går du tur og får frisk luft, sol og masse overskudd! Forskning viser at man blir 60 prosent mer kreativ når kroppen er i bevegelse, man får bedre hukommelse og unngår helsefarene ved stillesitting.

 

fjellflyt_grundertrening_vandresnutt_08@0,5x

 

Arbeidsbok på papir

Det er øvelser som hører til vandresnuttene, slik at du setter strategien for din bedrift som du tenker ut på tur, ned på papiret når du kommer inn igjen. Du får arbeidsboka tilsendt i posten og kan gjøre øvelsene på papir i ro og mak. Ikke noe stress med å finne igjen pdf-er og gamle notater på PC-en i etterkant, du har alt i permen. Å notere for hånd gir større læringsutbytte enn å skrive på PC.

 

fjellflyt_grundertrening_arbeidsbok_03@0,5x

 

Videomøter på nett

Tre ganger i uka møtes vi på video, og du får opptak av samlingene dagen etter hvis du vil høre den på nytt (mens du går tur!), eller ikke fikk den med deg.

 

fjellflyt_grundertrening_personligoppfolging@0,5x

Kurskalender

Mandagsmøte

På morgenmøtet på mandag (8.30-9.00) planlegger vi uka og legger opp ukene for å balansere jobb, gründerprosjekt og fritid, deler produktivitetstips og lærer å bruke FOKUS planlegger som verktøy for å få rask fremdrift i gründerprosjektet ditt. På mandagsmøtene setter vi mål for ukas idé- og bedriftsutvikling. En knallstart på uka, og du kan være med på telefon mens du går en morgentur – eller høre opptaket på vei hjem fra jobb om ettermiddagen.

 

Ukesamling tirsdag

Tirsdag (20-21.30) er det ukesamling! Denne samlingen er det viktig at alle deltar på. Vi blir godt kjent med hverandres gründerprosjekter og du får hjelp med øvelsene i arbeidsboka og til å løse den største utfordringen du har akkurat nå, eller får tilbakemelding fra de andre deltakerne om hvordan du kan gripe en ny mulighet du har fått. Formatet er spørsmål-og-svar og latteren sitter løst! Alle (inntil 12 deltakere) får slippe til og fortelle hva de jobber med. Torill ser alltid muligheter og går grundig til verks for å finne ut hvordan du kan tjene penger på ideene dine uten å slite deg ut. Hun utfordrer med krevende spørsmål som tar deg videre, og deler erfaringer fra de over 100 gründerprosjektene hun har jobbet som gründertrener for.

 

Torsdag

Torsdag (20-21.30) er det strategisparring. 2-3 personer blir valgt ut som fokuspersoner og får sparring med Torill rundt strategiske spørsmål – hva skal bedriften selge og hvordan? Å ha en sparringspartner som ser bedriften din utenfra gjør det enklere å gjøre gode valg. Hovedmålet er å spikre et konsept for bedriften din; hva skal du tjene penger på, hvem skal kjøpe av deg og hvordan får du de kundene du helst vil ha? Torill er god til å oppdage gode inntektsmuligheter og gjøre ting enklere. Hvis du føler at du har veldig mange ulike ting du tror du kan tjene penger på, gjør strategisparring livet lettere ved at du finner måter å gjøre alt du har lyst til – men ikke samtidig. Eller du får hjelp til å kombinere ting på måter du ikke selv har oppdaget. Noen trenger hjelp til å velge bort produkter/tjenester/ideer som ikke er bærekraftige på lang sikt.

Andre trenger ny inspirasjon og har vridd hjernen i måneder, kanskje år, for å komme ut av et uheldig spor med liten inntekt fra alt for lange arbeidsdager. Vi leter med lys og lykter til vi får meislet ut nye inntektsmuligheter som tenner den indre gløden din igjen, og gjør at du får rett farge på bunnlinja og gir lønnskontoen en hyggelig overraskelse. Du skal leve godt av det du brenner for, ikke brenne deg ut mens du forsøker å overleve økonomisk.

I tillegg til disse videomøtene har du full anledning til å diskutere videre med Torill i forumet, på epost dersom det gjelder konfidensielle ting og på telefon etter avtale. 

 

Opptak av alle samlingene blir lagt ut på kursområdet (innen 24 timer, men som oftest 2 timer etter at møtet er over), så du går ikke glipp av noe selv om du ikke kan være med på alle på direkten.

Veldig herlig med vandresnuttene og hele metodikken med å være i bevegelse i naturen mens en lærer. Også følelsen av å være en del av en gjeng som vil noe. Jeg likte også veldig godt Plan A!

Jeg vil absolutt anbefale Gründertrening til andre. En fantastisk hjelp til å bryte kaoset av å være entreprenør ned i små lettfordøyelige biter. Dette skaper kraft, energi og tro på å lykkes.

Min innvending mot å melde meg på var at jeg ikke hadde penger til å investere i det nå.

Nå vil jeg si: Du har ikke råd til å la være.

Helene Habberstad, Senter for bevisst fødsel, Oslo

Etter Gründertrening er jeg mer sikker på grunnen til at bedriften er viktig for meg og hva jeg vil oppnå med den. Tekster om bedriften er mye bedre! Har begynt å markedsføre bedriften via nyhetsbrev, og fått forståelse for hvorfor dette er viktig.

Jeg har en master i næringsutvikling og entreprenørskap, og syntes det var mye penger når jeg allerede hadde brukt flere år på å lære om dette.

Nå anbefaler jeg Gründertrening til andre, fordi det er lærerikt og motiverende. Og ikke minst fordi det å ha et nettverk med andre gründerspirer er utrolig verdifullt!

Inger Toril Holte Breien, Breie gård, Etnedal

Jeg likte best at opplæringen er gitt som forelesninger man kan høre på i bilen eller på tur, og at oppgavene man gjør i etterkant er så "spot on" og drar deg videre i prosessen. I tillegg er uke-samlingene "live" veldig oppdragende og forpliktende. Du vet at noen venter på deg, og du vet at noen forventer noe.

Jeg var usikker på om jeg skulle prioritere dette økonomisk akkurat nå, men programmet er verdt hver krone. Jeg er mer fokusert på det som er viktigst i bedriften min.

Jeg anbefaler dette på det varmeste uansett hvor i prosessen du måtte være. Du får ta en skikkelig runde med hva du skal satse på, og får jobbe deg gjennom alt som er viktig når du skal drive din egen virksomhet.

Hanne Nygård-Bøe, Rom for forandring, Lærdal

Bonuser

Mens det lille ekstra er god kundeservice du opplever hver gang du er i kontakt med en bedrift, bestreber Fjellflyt seg på å også levere det store ekstra. Det vil si å gå en ekstra mil for å gi deg alt du trenger – før du har tenkt på at du trenger det. Bonusene er en av måtene vi gjør det på (vi er også glad i overraskelser).

 

Gå deg kreativ (minikurs)

Vår stillesittende livsstil gir økt risiko for kreft, diabetes og hjerte- og karsykdommer. Bonusuka Gå deg kreativ er vandresnutter som innvier deg i forskningen om å gå og tenke, og inspirerer til å gå deg kreativ hver eneste arbeidsdag som en måte å få mer energi og overskudd – i bedriften og livet. Torill deler blant annet sine metoder for å finne spreke, norske navn på produkter og tjenester.

Denne bonusen får du med én gang søknaden din er godkjent, så det lønner seg å melde seg på tidlig så du kan høre på minikurset før kursstart. 

Skrivehåndboka (pdf)

Skriv tekster som selger! Uansett hvordan du velger å kommunisere med kundene dine, så vil du trenge noen gode salgstekster. Torill deler beste praksis i Skrivehåndboka. Hun fikk hederlig omtale for beste selgende nettsidetekst på BEST I TEKST, har jobbet som journalist og tatt kurs i kreativ skriving – så her er det mange gode skrivetips og sjekklister å hente.

Denne bonusen kommer etter uke 2 av kurset.

Gratis medlemsskap i nettverket Fjellflyt-gjengen

Fjellflyt-gjengen er et nettverk for gründere som har deltatt på Fjellflyt sine kurs og arrangementer som Gründertrening, Gründerretreat, Plan A og mentorprogram. I denne gjengen kan du bli kjent med fantastisk kunnskapsrike og rause folk, og de fleste av dem har tatt Gründertrening og har mye erfaring å dele! De driver i mange ulike bransjer, men har til felles at lever av det de brenner for – eller er på god vei til å komme dit. Vi har valgt å si farvel til overfylte Facebook-grupper fulle av distraksjoner, og har vårt eget hjem på nett og i en app. Her kan du finne folk som bor i nærheten av deg, og invitere nye gründervenner til egne gåmøter, eller bli med på de som Fjellflyt arrangerer.

Få rå framdrift og kom dit du vil!

9 fabelaktige ting du får

som du ikke kan klare deg uten

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe? I denne pdf-en kan får du svar på ofte stilte spørsmål om Gründertrening. Og de viktigste svarene får du nedenfor.

Kursinnholdet er ditt for alltid

Kursinnholdet er ditt til odel og eie – du mister IKKE tilgangen etter noen måneder eller et år. Du kan laste det ned, men ikke dele det med andre.

Du har alltid tilgang til oppdatert kursinnhold på kursområdet så lenge kurset eksisterer. Dette er viktig, for Fjellflyts filosofi om gründertrening er vidt forskjellig fra å følge noens suksessoppskrift. Du får hjelp til å finne ut hva som funker for DEG og hvordan du kan bruke de ressursene du har for å få fortrinn framfor konkurrentene, og du får verktøy og metoder du kan bruke igjen og igjen. Slik kan du bruke Gründertrening HELE gründerlivet, og lage nye strategier når du har nådd dine første mål (#denfølelsen).

Halvparten av plassene på Gründerretreat er reservert til tidligere kursdeltakere, så du innimellom kan belønne deg selv med en eventyrlig oval helg i fjellet!

 

Hvor mye individuell oppfølging får du?

Konseptet med Gründertrening er at du får individuell oppfølging i en gruppe. Som gründertrener er målet til Torill å gå veien sammen med deltakerne (det motsatte av å være «den o store eksperten» som har svaret på alt).

De som tar Gründertrening er folk med høyere utdanning og mye erfaring – så den bruker vi til glede for alle i gruppa. Alle blir sett, hørt og tatt seriøst. Vi har TID til deg og bare deg, du er ikke en i mengden, men en uunnværlig ressursperson i en liten gruppe gründere. Du kommer til å både få og dele dine erfaringer, men selvfølgelig også få lufte alle dine tanker og spørsmål om veien videre for deg og din bedrift med Torill.

Underveis i kurset er Torill tilgjengelig på epost og telefon, så du kan få sparring på det du trenger: Om det er å lage et konsept for din nye bedrift, konkretisere en «vill idé», komme inn i et nytt marked med akkurat de kundene du vil ha, utvikle et produkt/tjeneste du har gått med ideen til lenge, eller gjøre noe ut av en ressurs du har.

Når du har Brand strategien din klar (sluttproduktet av kurset) vil du også få korte og konsise tilbakemeldinger på den, ja – etter at kurset offisielt er slutt.

I diskusjonsforumet kan du når som helst lufte ting med Torill og de andre i kurset og få innspill og tilbakemeldinger på det du jobber med. I forumet kan deltakerne i gruppa gi tilbakemeldinger på hverandres salgstekster, produkter, påbegynte nettsider, ideer og spørsmål. Her får du en liten gruppe med inntil 12 gode gründerkollegaer som vil kjenne deg og din bedrift, som du kan ha glede av å lufte gleder og frustrasjoner med i mange år framover.

Kort fortalt: På Gründertrening blir du ikke overlatt til deg selv! Med mindre du vil det, da.

 

Når kan du starte med kurset?

Du får tilgang til kursområdet og bonusene så raskt søknaden din er godkjent, senest to dager etter søknadsfristen. Når kurset er i gang vil kursinnholdet for kommende uke bli publisert på kursområdet hver tirsdag klokka 10.

Etter at kurset er slutt får du oppfølging ut 2016 på videosamlinger gjennom medlemskap i Bak bedriften. Uansett hva som oppstår i løpet av det nærmeste året, har du noen å feire med – enten det er en suksess eller fiasko som fortjener en skål. (#feiltastisk)

 

Du vet du har det i deg

Om Torill

Jeg blir din gründertrener og støttespiller

Jeg er gründertrener i Fjellflyt på heltid, etter flere år som næringssjef i Lom. (Nå har jeg den kreative friheten jeg lengtet etter!)

 

I byråkratjobben møtte jeg ofte gründerspirer som ville mye, men etter en entusiastisk idéfase ble det ofte helt stille fra dem. Andre tok sats og så tok det helt av og de har stor suksess. Hva var forskjellen?

Da jeg skulle starte bedrift selv (for andre gang) ville jeg få flere gründere over den første, vanskelige kneika. Jeg vil at flere skal overleve de 5 første årene så mange bedrifter aldri kommer seg igjennom (det kalles ikke «dødens dal» og «blodbadet» for ingenting). Belønningen er jo så stor! En lønnsom bedrift kan bety bedre økonomi, mer frihet og kreativ utfoldelse for deg som starter opp, og Norge trenger flere gründere. Jeg levde av bedriften allerede da den rundet året, og det kan du også klare.

Igjen og igjen har jeg sett at de som lykkes har et nettverk av andre gründere de kan spørre til råds, lærer seg entreprenørskap (det er et eget fag!), jobber målrettet med produktutvikling, markedsføring og salg – og har det moro underveis.

Nå vet du hvorfor jeg laget treningsprogrammet Gründertrening og inviterer til Gründerretreat.

Fellesskap, oppdatert fagkunnskap og en passe porsjon galskap er akkurat det du trenger. Legg til en gründertrener som kan hjelpe deg å sy sammen en strategi du har tro på og en plan din nye gründergjeng vil sørge for at du holder deg til, og du er godt rustet for ferden.

 

 

Bli kjent med Torill

Trenger du et velment spark i ræva?

Referanser

"Fjellflyt har substans, selv om man verken går turer i fjellet eller er en typisk kvinnelig gründer i distriktene. Det handler om mål, planer og gjennomføring. Jeg fikk jobbet strategisk, proaktivt og kreativt med hva jeg ønsker for Adire videre."

Elin Maageng Jakobsen, Adire AS

"Torill har den erfaringen som trengs for å kunne navigere og komme raskt igang med de mange prosessene ved oppstart."

Eli Fergestad, Libeli Jewellery AS

"Jeg tenkte umiddelbart at hun er nøkkelen til suksess. Hun er ærlig, kreativ, stiller krav og har forventninger til meg. "

Anne-Mari Sandvær, Kalven seter

Folk om Fjellflyt

Jeg hadde for mange firma-deler som skulle henge sammen, og alle krevde egentlig fullt fokus. Så ikke veien mot en løsning som kunne gi mer fritid og økonomisk frihet. 

Gründertrening ga meg verktøyet for å se at jeg måtte finne helt ny retning, - ikke prøve å kjempe videre med noe som bare var "tungt maskineri". Digger hele konseptet Gründertrening, og anbefaler alle uten tvil til å kaste seg rundt og melde seg på.

Line Elghøy Marsdal, Kunstprosjektet Vaffel&Gevir og Purenkel

Etter å ha holdt på i mange år var jeg klar for å løfte virksomheten et hakk videre, men hadde ikke helt klart for meg hvordan det skulle skje. Jeg har jo drevet firma en stund, og tenkte at "dette klarer jeg selv", ingen vits i å betale for dette.

Hadde slett ikke tenkt å bli med på Gründerkurset, syntes det var mye penger. Jeg hadde aldri forestilt meg hvor lønnsomt det skulle bli!

Elin Maageng Jakobsen, Adire AS

Man sitter igjen med utrolig viktig kunnskap etter endt kurs. Jeg fikk svar på ting som jeg ikke visste at jeg trengte å kunne, men som jeg nå vet at jeg MÅ vite noe om for å lykkes.

Til de som tenker på penger som en hindring vil jeg si at de vil få det igjen i form av viktig kunnskap, innsikt i både ideen sin og seg selv og ikke minst man utvikler nettverket sitt. Tre ting som er viktig når man er gründer.

Tidligere deltaker

Hun sa opp jobben og startet kulturgård.

Noen tenker mest på alt de ikke tør

Om Gründerretreat i Vågå

Gründerretreat på Gammel-Kleppe i Vågå

Ta på din egen oksygenmaske før du hjelper andre, sier de på flyet. Om du har opplevd å skrense forsiktig borti den berømte veggen, eller har fått en kraftig bulk i karosseriet, har du erkjent at du må ta vare på deg selv først. Bare når du gløder av arbeidsglede kan vi andre få gleden av alt du er og det du skaper.

 

Gründerretreaten er frirommet der 24 gründerspirer og gründere møtes, så her treffer du folk som er noen steg foran deg i løypa som du kan lære av.

 

 

Vi har fylt helga med alt vi begjærer: Suveren lokalmat, energigivende fjellturer og ny kunnskap. Overnatting, frokost, nistepakke og middager ved langbord med utsikt over Vågåvatnet. Nye gründervenner, energigivende samtaler, og du kan snakke uavbrutt om gründerprosjektet ditt i 4 dager uten at noen blir lei av å høre på deg…

Det faglige innholdet denne gangen handler om markedsføring og salg ved hjelp av nyhetsbrev og listebygging. Torill har solgt kurs for nær 2 millioner ved hjelp av sitt eget nyhetsbrev, og tatt kurs og fått hederlig omtale for beste salgstekst på nett. Har du et nyhetsbrev fra før lærer du hva du skal skrive der, hva du ikke skal gjøre, hyppighet på utsendelse (vi vil ikke bli opplevd som masete) og hvilke eposter en vellykket salgskampanje består av. Vi legger også en plan for hvordan du kan få folk til å melde seg på nyhetsbrevet ditt, uten å gi bort alt du har laget gratis. Salg skal ikke være noe man gruer seg til (og hvor man må late som man er en annen enn den man er – yikes!). Å selge med nyhetsbrev kan være kreativt, meningsfullt og lukurativt, og essensielt for å få gründerbedriften din til å omsette for minst 500.000 kr det første året – og deretter doble omsetningen i årene som kommer (om du vil, da!).

Du ordner reise t/r Vågå, vi fikser resten. Du kan nyte bare glede deg og nyte alle aktiviteter, kurs, overraskelser, mat og overnatting på den historiske storgården Gammel-Kleppe i Vågå.

Kribler det ikke litt når vi sier du har fortjent 4 dager til fjells med andre nyskapere og ildsjeler?

Du jobber så hardt hele året. Dette er gulrota, springbrettet og kunnskapspåfyllet du trenger for å få energi og overskudd i bedriften og livet!

Dette var en magisk helg. Helhetsinntrykket med sted, mat, vertskap og en kursleder som har praktisk erfaring selv.

Henført gründer

Ubeskrivelig! Fantastisk, både mat, folk og opplegg! Utrolig inspirerende:)

Entusiastisk gründer

En helt super tur med herlige mennesker. Veldig gøy å høre andres idéer hvor nå enn de var i prosessen. Man blir så lei av seg selv at det er godt å høre og forsøke å gi råd til andre.

Hjelpsom gründer

Program for retreaten

 Fag i fokus er kurset som holdes på retreaten, og denne gangen er temaet å selge med nyhetsbrev og listebygging – uten å ty til sleipe og usmakelige markedsføringsmetoder.

Torsdag

18.00-20.00: Velkommen! Innsjekk av gründere og utkobling av elektroniske dingser (de får bo på mobil-hotell)

20.00: Varm kveldsmat

Fredag

07.30 – 08.30 Yoga / egentid til lesing av fagbøker 

08.30 – 09.30: Frokost med lokalmat

09.30-10.00: Morgentur i nærområdet #gådegkreativ

10.00-12.00: Fag i fokus (med innlagte småpauser). 

12.00 – 12.20 Lunsjpause (matpakke)

12.20 – 13.00 Fag i fokus

13.00 – 16.00: Fjelltur!

16.00 – 17.00 Avspenning eller fri til å nyte høstfargene

17.00 – 19.00 2-retters middag, verten vår Dag Lindvig forteller om sine gründererfaringer mellom rettene

19.00 – 21.00 Fokusperson/gruppearbeid i peisestuene (ja, peisestuene er i flertall!)

21.00 – 23.00 Diskusjoner/sosialt

Lørdag

07.30 – 08.30 Yoga 

08.30-09.30: Frokost

10.00-10.30: Samkjøring til startpunktet på dagens tur

10.30 – 11.30: Fjelltur!

11.30 – 13.00: Lunsj med bakervarer fra Bakeriet i Lom attåt

13.00-16.00: Walkshop: Tur med innlagte ute-forelesninger/gruppearbeid. 

16.00: Vafler!

16.30 – 17.30: Fokusperson

17.30 – 18.30: Spørsmål-og-svar med Torill der du kan få hjelp til å planlegge dine nyhetsbrev og listebyggings-aktiviteter

19.00 – 22.00: Festmiddag med underholdning! 

22.00 – : Trivelig lag i peisestuene

Søndag

08.30-10.00: Laaang frokost og rykende varm kaffe med dine nye gründervenner

Etter frokost er Torill tilgjengelig for flere spørsmål/individuell veiledning ved frokosten og i peisestua fram til avreise.

10.00: Pakking og utsjekk av fulladede gründere og mobiler.

10.45: Hjemreise og transport til toget

(NB! Forbehold om endringer i programmet)

På gründerretreat er alt lagt til rette

Ta et viktig skritt mot å styre tida di selv

Fortsatt i tvil? Her er argumentene for å si NEI

Prisen for plassen

Her søker du om opptak til Gründertrening nettkurs, Gründertrening nettkurs + Gründerretreat og/eller bare Gründerretreat. Nettkurset starter tirsdag 19. september og avsluttes lørdag 28. oktober, og Gründerretreaten er på i Vågå fra 31. august til 3. september 2017.
Nå kan du søke om opptak til høstens nettkurs! Alle som søker før første opptaksrunde 12. juni får tidlig ute-rabatt. Ordinært opptak i august.

 • Tidlig ute-rabatt nå!
  Maks 12 deltakere
  kr 13 990,-
  Tidlig ute-rabatt: Spar 1910 kr

  Alt du får:
  4 kursmoduler på eget kursområde
  Vandresnutter med forelesninger å lytte til på tur
  Du er fokusperson i 1 strategisparring
  4 ukesamlinger på video, med opptak
  3 ukeplanlegginger (mandagsmøter)
  1-til-1 oppfølging underveis
  Arbeidsbok (103 sider) fritt tilsendt
  1 FOKUS planlegger (ordinær pris 299 kr)
  Forum i egen app (ikke Facebook-gruppe)
  Medlemsskap i Fjellflyt-gjengen (nettverk)
  PLAN A på nett (ordinær pris 3490 kr)
  Tilbakemelding på brand strategi

  Velkommen som søker!

 • Et eventyr!
  19 plasser igjen
  kr 12 999,-
  inkl. mva

  Gründerretreat på Gammel-Kleppe i Vågå 31. august - 3. september 2017
  Alt (unntatt reise) er inkludert, blant annet
  kurs om nyhetsbrev og listebygging
  fjellturer
  nye gründervenner
  3-retters festmiddag
  overnatting i dobbeltrom
  alt hjertet kan begjære av lokalmat

  og om du vil...
  1 gratis dag på BETA gründerfellesskap

  Gründerretreat er for alle, også de som ikke tar Gründertrening nettkurs.

  Årets høydepunkt!

 • Tidlig ute-rabatt på full pakke!
  2 kurs og nettverk
  kr 24 389,-
  Tidlig ute-rabatt, spar 4510 kr

  Alt du får på Gründertrening nettkurs
  -- PLUSS --
  Alt du får på Gründerretreat på Gammel-Kleppe i Vågå 31. august - 3. september 2017

  Velkommen som søker!

Gjør en forskjell for andre

200 kroner for hver deltaker går til mikrolån til gründere i fattige land. De siste årene har vi lånt ut titalls tusen kroner til mer enn 150 oppstartsbedrifter i utviklingsland. Her ser du hva pengene har gått til. Lånene blir tilbakebetalt og så låner vi dem ut på nytt – det blir en oppadgående spiral der vi får gitt noe tilbake til gründere andre steder i verden.

kiva_logo